Skip links
10 سازۀ برتر جهانی با استفاده از آلومینیوم- بنر (1)

آشنایی با نمای کرتین وال

مقدمه نمای کرتین وال

هنگامی‌که به‌عنوان یک رهگذر در شهر راه می‌‌رویم از کنار نماهای ساختمانی عبور می‌کنیم، در اولین لحظه توجه ما به نمای بیرونی جلب می‌شود. نما که به‌عنوان بخش بیرونی ساختمان قابل‌مشاهده است، علاوه‌بر جذابیت ظاهری و جلوه‌بخشی به شهر، به دلیل طراحی و ویژگی‌ها و مزایای منحصربه‌فردی که ارائه می‌دهد بسیار اهمیت دارد.

معماران و سازندگان، معمولاً هنگام انتخاب مصالح برای نما، عوامل مختلفی مانند شرایط آب‌وهوایی، موقعیت جغرافیایی، ارتفاع ساختمان، تمایلات شخصی، نظر کارفرما و بودجه را در نظر می‌گیرند و درنهایت بسته به همة این عوامل، برای طراحی ساختمان برنامه‌ریزی می‌کنند. طراحی نمای ساختمان مسکونی ظاهر آن را شکل می‌دهد و بر منظرة شهری تأثیر می‌گذارد و آن را به یک جنبة حیاتی برنامه‌ریزی شهری تبدیل می‌کند. درنتیجه، اطمینان از هماهنگی ساختمان‌های مختلف در یک منطقة خاص ضروری است.

در میان انتخاب‌های پرطرفدار برای نمای ساختمان با گزینه‌هایی مانند نماهای سنگی، آجری و شیشه ای مواجه هستیم. هر یک از مواد، از جمله فلز، سنگ، آجر، کامپوزیت، بتن، چوب، شیشه و آلومینیوم، مجموعه‌ای از مزایای خاص خود را ارائه می‌دهند. در این متن، ما بر روی یکی از کاربردی‌ترین و جذاب‌ترین سیستم‌های نمای ساختمان به نام نمای کرتین وال که توسط شرکت رنگین پروفیل کویر اجرا می‌شود تمرکز و ویژگی‌های آن را ذکر خواهیم کرد.

نمای کرتین وال یا لامل چیست؟

نمای کرتین وال که به‌عنوان لامل هم شناخته می‌شود از ساختاری خودایستا برخوردار است. این ساختار به این معنا است که بدون اضافه‌کردن هیچ بار اضافه بر روی سازة اصلی ساختمان، بر روی لامل‌ها و شاسی‌های مربوطة پروفیل‌های آلومینیومی سوار می‌شود و بدون فشارآوردن به ساختمان، به‌صورت مستقل عمل می‌کند. این ویژگی باعث می‌شود تا نمای کرتین وال در برابر باد و باران و طوفان‌های شدید مقاومت داشته باشد و درصورتی‌که به شکل صحیح نصب شود از سنگینی اضافه بر فضا جلوگیری می‌کند. این سازه که به‌نحوی مجزا بر روی ساختمان اجرا می‌شود، یکی از انواع نمای شیشه‌های ساختمان محسوب می‌شود که در ترکیب با آلومینیوم، در میان معماران و سازندگان مشهور است.

زیبایی کرتین وال کویر به نسبت نماهای دیگر قابل مقایسه نیست و ساختار آلومینیومی لامل از نمونه‌های منحصربه‌فرد ساختمانی به حساب می آید. نام فارسی این محصول به‌عنوان دیوار پرده‌‌ای معروف شده است و هم فاصله‌گذاری که وظیفة دیوار است را نشان می‌دهد و هم به عنوان حائلی منعطف شناخته می‌شود. ترکیب این دو عبارت به این معنا است که نمای کرتین وال درعین‌حال که می‌تواند در نقش یک دیوار مقاوم ظاهر شود، از زیبایی و سبکی پرده برخوردار باشد.

انواع نماهای کرتین وال

نمای کرتین وال فریم لس ( Frameless )

محبوبیت سیستم فریم لس به دلیل یکدستی سطح شیشه‌ای در سازة بیرونی است که به‌عنوان گران‌قیمت‌ترین سیستم نمای کرتین وال نیز شناخته می‌شود. این یکدستی نتیجة استفاده از چسب‌های مخصوص برای تثبیت شیشه در فضای بین لامل‌ها و سپس جاگذاری شیشه در کلاف آلومینیومی است. برخی از مزایای این نما عبارت‌اند از:

  • نصب آسان شیشه و امکان تعویض
  • امکان طراحی سطوح عایق صوتی و حرارتی
  • عدم محدودیت در انتخاب رنگ
  • استفلال سازه نسبت به سازه

نمای کرتن وال فیس کپ(face cap)

نمای فیس کپ یا درپوش‌دار کاملا از قابلیت سفارشی‌سازی برخوردار هستند که در برابر نفود صدا و حرارت مقاوم هستند. نصب این نما به‌گونه‌ای است که ابتدا لامل‌های افقی و عمودی طراحی و  نصب و سپس شیشه‌ها در بین آن‌ها جاساز می‌شوند.

روش یوچنل ( U channel )

تفاوت سیستم یو چنل با نمای فریم لس به این برمی‌گردد که در این روش، کلاف آلومینیومی دور شیشه وجود ندارد و قطعات به روش پازلی و با استفاده از چسب استراکچرا نصب می‌شوند. درواقع شیشه‌های دوجداره استفاده‌شده در فضای خالی بین شیشه و درون کاست‌های U شکل تعبیه می‌شوند؛ به همین دلیل به این نام معروف هستند.

ویژگی‌های نمای کرتین وال

در تعریف فنی، نمای کرتین وال به نمایی گفته می‌شود که که در آن شیشه‌ها به‌جای نصب بر روی خود سازه بر روی کرتین وال نصب می‌شوند و علاوه‌بر زیبایی ظاهری نسبت به سایر نماها از قیمت بهتری برخوردار هستند. ویژگی عایق حرارتی و صوتی در این فناوری موجب می‌شود تا دمای محیط به متعادل‌ترین حد ممکن برسد و نهایت استفاده از نور طبیعی ممکن شود. کرتین وال‌ها وزن بسیار کمی دارند و با کم‌کردن بار خود سازه، در برابر زلزله مقاومت قابل توجهی ارائه می‌دهند. موارد زیر، از نمونه مزایای این فناوری هستند:

  • عایق حرارتی
  • مقاومت بالا و جلوگیری از نفوذ آب
  • مقاوم در برابر زلزله
  • افزایش بهره‌وری انرژی
  • قابلیت سفارشی‌سازی
  • نصب آسان و سریع
  • افزایش نور داخلی ساختمان
  • جذابیت بصری و انعطاف طراحی
  • استحکام سازه در برابر باد، طوفان، گردوغبار
  • امنیت بالا
  • خاصیت آکوستیک

لامل چیست و چه ارتباطی با نمای کرتین وال دارد؟

امروزه یکی از پرکاربردترین نماها، نمای شیشه‌ای است که علاوه بر عناصر زیبایی‌شناسانه، در نقش عایق صوتی و حرارتی عمل می‌کند که تنها با  استفاده از شیشة کرتین وال ممکن می‌شود. نمونه‌های فولادی و چوبی از مشکلاتی نظیر وزن بالا و خوردگی‌های مواد رنج می‌برند، به همین دلیل در صنعت ساختمان‌سازی و ساخت نما، نمونه‌های آلومینومی شرکت رنگین پروفیل کویر بیش از پیش محبوب شده‌اند. لامل‌های آلومینیومی می‌توانند با استحکام بالا و توانایی عایق‌بودن به مصرف بهینة انرژی کمک کنند و حامی محیط‌زیست به شمار روند.

شیشه‌هایی که در نمای کرتین وال استفاده می‌شوند در دو جهت عمودی و افقی و بر روی لامل‌ها اجرا می‌شوند. لامل‌های عمودی به مولوین و لامل‌‌های افقی به نام ترنسم شناخته می‌شوند. شیارهای مشخصی که بر روی سطح لامل ایجاد شده است امکان نصب صفحات شیشه‌ای را فراهم می‌کند که در صورت نصب صحیح به حفظ انرژی منجر می‌شود.

آشنایی با نمای کرتین وال

تحول نما، تحول شهر

شهرها دائماً در حال تحول هستند و نماهای ساختمانی نقش مهمی در شکل دادن به تصویر بصری آن‌ها دارند. از آن‌جایی‌که هر نمای کرتین وال داستان منحصربه‌فرد خود را بیان می‌کند و با محیط اطراف خود هماهنگ می‌شود، اثری پاک‌نشدنی بر چشم‌انداز شهری بر جای می‌گذارد. این نماها به‌طور یکپارچه در بافت شهری ادغام می‌شوند و با حضور خود بر روی طراحی‌های شهری تاثیرگذار هستند. با پیشرفت تکنولوژی و مواد، نماهای کرتین وال به‌عنوان یک نمونة بسیار عالی برای بهره‌وری انرژی و سازگاری با محیط‌زیست قابل‌استفاده هستند که به افزایش عملکرد ساختمان و کاهش مصرف انرژی کمک می‌کنند.

آشنایی با نمای کرتین وال
این وب‌سایت از کوکی‌ها استفاده می‌کند.