Skip links
متریال پنجره

انواع پنجره ازنظر متریال و مزایای آن‌ها

مقدمه پنجره ازنظر متریال و مزایای آن‌ها

پیر فون مایس، استاد افتخاری دانشگاه معماری و شهرسازی بخارست، در یکی از آثار خود با عنوان «عناصر معماری از صورت تا امکان» پنجره را به‌عنوان قابی از زندگی انسان و چشمکی به رهگذران معرفی می‌کند.

نقل قول: “پنجره همچون چشم ساختمان به آدمی امکان می‌دهد بدون دیده‌شدن به جهان خارج بنگرد. پذیرای نور روز و پرتوهای خورشید باشد. پنجره سرچشمۀ هوای تازه، بو و گاهی محل تعاملات ساکنان است. پنجره به‌نوعی در حکم چشم، دهان، بینی و گوش ساختمان است. پنجره نه‌تنها نقش تعیین‌کننده‌ای در ظاهر بنا دارد بلکه واسطه‌ای است که به ساکنان بنا امکان می‌دهد، تا مکانی را که جزئی از آن هستند را ببیند، بشنوند و حس کنند، پنجره از بنیان‌های معماری است.”

اهمیت پنجره در حضور متنوع آن از قدیم تا کنون نشان داده می‌شود. انواع پنجره از نظر کاربرد متریالی مانند چوب، آهن، پی وی سی و آلومینیوم با هم متفاوت بوده و مزایای مختلفی نسبت به یکدیگر دارند. در این نوشتار از سایت شرکت رنگین پروفیل کویر پس از آشنایی با مزایای جنس‌های مختلفی که در ساخت و تهیۀ پنجره به‌کار برده می‌شود، با ویژگی پنجره های آلومینیومی بیشتر آشنا می‌شویم.

انواع پنجره ازنظر متریال و مزایای آن‌ها - گالری 1

تصویر 1- مقایسۀ انواع پنجره ها

مقایسۀ ویژگی‌های انواع پنجره

پنجره‌‌ها را از نظر متریال در چهار دسته می‌توان تقسیم کرد:

  • پنجره چوبی
  • پنجره آهنی
  • پنجره پی‌ وی ‌سی
  • پنجره آلومینیومی

پنجرۀ چوبی که در قدیم کاربرد زیادی داشته، مزایایی مانند نارسانا بودن، ، رنگ‌پذیری بالا، عایق صوتی و مقاومت مناسب در برابر نور خورشید دارد. این پنجره اما به‌دلیل ناکارآمدی در برابر حریق و آتش سوزی، امکان نفوذ حشرات، مقاومت پایین در برابر ضربه، قابلیت نفوذ آب و تغییر حالت در طول زمان به‌ویژه در مناطق مرطوب دیگر چندان کاربردی ندارد.

انواع پنجره ازنظر متریال و مزایای آن‌ها - گالری 2

تصویر 2- نمایی از پنجرۀ چوبی

پنجرۀ آهنی نیز با ویژگی‌هایی مانند قابلیت رنگ پذیری، مقاومت در مقابل ضربه، ماندگاری بدون تغییر شکل و قیمت مناسب مورد استفاده قرار می‌گرفت. این نوع پنجره نیز در معماری امروز کارکرد خود را به‌دلایلی مانند وزن بالا و عملکرد نامناسب در برابر زلزله، رسانای حرارت و صوت، درزگیری نامناسب و زنگ‌زدگی در برابر رطوبت از دست داده است.

انواع پنجره ازنظر متریال و مزایای آن‌ها - گالری 3

تصویر 3- استفاده از متریال آهن در پنچره

پی‌ وی سی نوعی پلاستیک سبک‌وزن و منعطف است که در ساختمان و در و پنجره به‌کار می‌رود. از این جنس به‌دلیل ضد آب‌بودن، قیمت مناسب، مقاومت در برابر نفوذ حشرات مانند موریانه، هدایت حرارت پایین و نگهدارنده درجه حرارت داخلی در در و پنجره استفاده می‌شود. در و پنجره‌های PVC با معایب ذاتی این ماده و مواردی مانند مقاومت پایین در برابر حرارت، ناتوانی در رنگ پذیری و عمر مفید پایین محبوبیت چندانی ندارد.

انواع پنجره ازنظر متریال و مزایای آن‌ها - گالری 4

تصویر 4- تصویری از پنجره پی وی سی

کاربردهای مادۀ آلومینیوم در پنجره

پنجره‌های آلومینیومی با استفاده از فریم‌ها و قاب‌های آلومینیومی ساخته می‌شوند. پنجره‌های آلومینیومی کویر به‌دلیل مقاومت بالا در برابر خوردگی طی زمان و ظاهر براق و یکپارچۀ خود محبوبیت زیادی در صنعت درب و پنجره به‌ دست آورده است.

سازگاری با محیط زیست و قابلیت بازیافت، وزن پایین، زیبایی ظاهری، غیرقابل اشتعال، قابلیت تنوع رنگ داخل و خارج پنجره، استحکام بالا و افزایش عمر مفید ساختمان، مقاومت بالا در برابر تغییر شکل و تغییر رنگ به‌دلیل عوامل محیطی از جمله ویژگی‌های مثبت و مزایای پنجره آلومینیومی است. پنجره های آلومینیومی درصورت استفاده از ترمال‌بریک در آن‌ها عملکرد درخشانی در عایق‌بودن حرارت و صوت نیز دارند. در برخی پروژه‌ها اما به‌دلیل قیمت بالای این محصول به‌نسبت دیگر متریال‌های موجود در بازار مورد بهره‌وری قرار نمی‌گیرند. برای آشنایی بیشتر با پنجره‌های آلومینیومی ترمال ‌بریک و نسل جدید این پنجره‌ها، این مقاله را در وب‌سایت رنگین پروفیل کویر مطالعه کنید

انواع پنجره ازنظر متریال و مزایای آن‌ها - گالری 5

تصویر 5-انواع پنجره‌های آلومینیومی

آلیاژ آلومینیومی در صنعت

آلیاژ آلومینیومی دارای هشت سری متفاوت است که در هر کدام استفاده از عناصر مختلف، به ایجاد ویژگی‌های خاص و کاربرد تخصصی در آلیاژ‌های مختلف منجر شده است. نوع آلیاژ آلومینیومی که با ترکیب سیلسیم و منیزیم تولید می‌شود، کاربردهای زیادی دارد. این سری آلیاژ قابلیت شکل‌پذیری، ماشین‌کاری، جوشکاری در فضاهای مختلف صنعتی را داراست. کاربرد در صنایع خودروسازی، کشتی‌سازی، معماری و ساختمان‌سازی، بازیافت و… نیز از جمله کاربردهای این سری آلیاژ است.

اجزای یک پنجرۀ آلومینیومی را پروفیل آلومینیوم، نوار لاستیکی، تیغۀ ترمال بریک، یراق‌آلات و دیگر مواد تشکیل می‌دهد. انواع مختلفی از پروفیل در بازار فلزات وجود دارد که پروفیل آلومینیوم به‌دلیل شکل‌پذیری بالا در ساخت در و پنجره مورد استفاده قرار می‌گیرد. پروفیل‌های ترمال بریک مورد استفاده در صنعت با استفاده از یک تسمه از جنس پلی‌آمید تولید می‌شوند. این پروفیل خاص تا 220 درجه حرارت و 50 درجه برودت را تحمل می‌کند. این سیستم عایق برای استفاده در آلومینیوم بسیار مناسب است. برای آشنایی بیشتر با پروفیل آلومینیومی می‌توانید مقالۀ پروفیل آلومینیومی چیست را در وب‌سایت رنگین پروفیل کویر مطالعه کنید.

مقایسۀ انواع متریال در پنجره‌

انواع مختلف پنجره‌ها از لحاظ جنس به‌کاررفته در آن‌ها ویژگی‌های متفاوتی با همدیگر دارند. پنجره‌های چوبی و آهنی در دوران گذشته و خانه‌های قدیمی کاربرد بیشتری داشند. پنجره‌های پلاستیکی پی وی سی نیز در ساختمان‌های محتلفی به‌کار می‌روند. در معماری مدرن امروزی اما پنجره‌های آلومینیومی بیش از هر چیز مورد استقبال قرار گرفته‌اند و به‌دلیل مزایای زیادی که دارند در موقعیت‌های زیادی کاربرد دارند. اگر قصد خرید پنچره داشته و کاربری مفید محصول در محیط برای شما اهمیت دارد، بهترین انتخاب خرید پنجرۀ آلومینیومی از شرکت باتجربه و خوش‌نام رنگین پروفیل کویر است.