Skip links
10 سازۀ برتر جهانی با استفاده از آلومینیوم- بنر (1)

نقش پنجره‌ دوجداره در کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای

مقدمه

در طراحی‌های مدرن و صنعت ساختمان‌سازی، بهره‌وری انرژی و راحتی از سری فاکتورهای مهمی به حساب می‌آیند که باید در تمامی مراحل ساخت نظر گرفته شوند. یکی از راه‌های رسیدن به این هدف، استفاده از فناوری پنجره دوجداره است. شیشه دوجداره که به آن شیشه عایق نیز گفته می‌شود، از دو لایة شیشه ای تشکیل می‌شود که با یک شکاف از هم جدا شده‌اند تا از انتقال حرارت بین داخل و خارج ساختمان جلوگیری و آن را کاهش دهند. در این متن از رنگین پروفیل کویر به ویژگی‌های این پنجره خواهیم پرداخت و نقش آن در کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و میزان بیشتر بهره‌وری آن‌ها را بررسی خواهیم کرد.

پنجره دوجداره چیست؟

استفاده از پنجره دوجداره اغلب اوقات با هدف ایجاد عایق بهتر، کاهش صدا و تنظیم دما صورت می‌گیرد. این طراحی، میزان گرمایی که امکان انتقال از فضای بیرونی به داخلی و بالعکس را دارا است، به‌طور قابل‌توجهی کاهش می‌دهد که به گرم نگه‌داشتن ساختمان در ماه‌های سردتر و خنک نگه‌داشتن ساختمان در ماه‌های گرم‌تر کمک می‌کند. این درحالی است که هزینه‌های انرژی را نیز به‌طور چشمگیری کاهش می‌دهد. علاوه‌براین، شیشه دوجداره می‌تواند در به‌حداقل‌رساند میزان صدایی که وارد ساختمان می‌شود نقش مهمی ایفا کند و در مناطقی با ترافیک بالا یا خانه‌های نزدیک فرودگاه به‌عنوان انتخابی هوشمندانه قابل‌بررسی باشد.

 

نقش پنجره دوجداره در کاهش انتشار گازهای گلخانه_ای- گالری 1

نحوه عملکرد پنجره دوجداره

پنجره دوجداره با ایجاد یک مانع در فضای داخلی بین دو پنجره، به‌عنوان یک عایق عمل می‌کند که جریان گرما را در داخل و خارج ساختمان کاهش می‌دهد. هنگامی که در ماه‌های سرد سال قرار داریم و گرما سعی می‌کند از ساختمان خارج شود، شکاف عایق باعث کاهش سرعت انتقال گرما به محیط بیرون می‌شود. این امر فضای داخلی را گرم‌تر نگه می‌دارد و وابستگی به سیستم‌های گرمایشی را کاهش می‌دهد و در نهایت باعث صرفه‌جویی در مصرف انرژی می‌شود. در طول ماه‌های گرم سال نیز شکاف عایق از ورود گرمای بیش از حد به ساختمان جلوگیری می‌کند، فضای داخلی خنک را حفظ و نیاز به سیستم‌های سرمایشی را کاهش می‌دهد.

پنجره دوجداره همچنین در نقش مانعی مقاوم در برابر امواج صوتی به کاهش آلودگی صوتی کمک می‌کند. ترکیب دو شیشه و شکاف عایق می‌تواند به میزان قابل‌توجهی ورود صدای ناخواسته را کاهش دهد و باعث ایجاد محیط آرام داخل خانه شود.

مزایای پنجره دوجداره

عایق حرارتی

یکی از مهم‌ترین مزایای پنجره های دوجداره توانایی آن‌ها در ارائه عایق حرارتی نسبت به پنجره های تک‌جداره است. لایه‌‌های پنجره‌ دوجداره با مانعی از گاز از یکدیگر جدا شده‌اند. این لایه به‌عنوان یک عایق عمل می‌کند که از انتقال گرمای فضای داخلی به بیرون از خانه و بالعکس جلوگیری می‌کند.

عایق تعبیه‌شده در طراحی پنجره های دوجداره به این معنی است که خانه شما در ماه‌های زمستان گرم‌تر و در ماه‌های تابستان خنک‌تر خواهد بود. این قابلیت به‌ویژه در مناطقی که نوسانات شدید دما در فصل‌های مختلف را تجربه می‌کنند یک قابلیت مفید محسوب می‌شود.

کاهش مصرف انرژی

پنجره‌ دوجداره نقش مهمی در کاهش انرژی موردنیاز برای گرم‌کردن یا خنک‌کردن خانه ایفا می‌کند. این پنجره ها با جلوگیری از خروج گرما در زمستان و ورود در تابستان، به حفظ دمای ثابت داخل خانه کمک و فشار کمتری به سیستم‌های گرمایش و سرمایش شما وارد می‌کنند.

مطالعات نشان می‌دهند که شیشه‌های دوجداره می‌توانند مصرف انرژی را تا 30 درصد در مقایسه با پنجره های تک‌جداره کاهش دهند. این کاهش ۳۰ درصدی نشان می‌دهد که صاحبان خانه می‌توانند سالانه مبلغ زیادی را در قبض‌های گرمایش و سرمایش خود صرفه جویی کنند. صرفه جویی دقیق به عواملی مانند متراژ و عایق خانه، نوع سیستم‌های گرمایش و سرمایش نصب شده و آب و هوای محلی بستگی دارد.

کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای

علاوه‌بر تأثیر مستقیم بر مصرف انرژی، پنجره های دوجداره می‌توانند به کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای کمک کنند. به گفته سازمان بهداشت جهانی، انتشار دی‌اکسیدکربن یکی از عوامل اصلی تغییرات آب‌وهوایی است؛ بنابراین با استفاده از انرژی کمتر برای گرم‌کردن و خنک‌کردن خانه خود، به کاهش میزان دی‌اکسیدکربن آزاد شده از سوزاندن سوخت‌های فسیلی در نیروگاه‌ها کمک می‌کنید.

کاهش سروصدا

پنجره های دوجداره به دلیل توانایی خود در کاهش آلودگی صوتی نیز شناخته می‌شوند. لایه‌ای که نقش مانع را ایفا می‌کند با جلوگیری از ورود صداهای خارجی محیط زندگی آرام و آرام‌تری را فراهم می‌کند.

البته لازم به ذکر است که اثربخشی این قابلیت به ضخامت و نوع شیشه استفاده شده در پنجذه دوجداره و همچنین کیفیت نصب بستگی دارد. اما به‌طورکلی، پنجره های دوجداره می‌توانند سطح سروصدا را تا 50٪ در مقایسه با پنجره های تک‌جداره کاهش دهند.

کاهش تقاضای گرمایش و سرمایش

در بیشتر ساختمان‌های مسکونی و تجاری، گرمایش و سرمایش فضا، انرژی قابل‌توجهی را مصرف می‌کند. همان‌طور که گرما از طریق پنجره های ساختمان از بین می‌رود یا از بیرون وارد می‌شود، نیاز به سیستم‌های گرمایشی (در زمستان) یا سیستم‌های سرمایشی (در تابستان) افزایش می‌یابد. پنجره‌ دوجداره انتقال گرما یا سرما را بین داخل و خارج از خانه کاهش می‌دهد و به ثابت نگه‌داشتن دمای داخلی منجر می‌شوند.

پنجره دوجداره به گرم نگه‌داشتن فضاهای داخلی در طول زمستان با حفظ مؤثر گرما در داخل و به‌حداقل‌رساندن اتلاف حرارت از طریق شیشه کمک می‌کند. این فناوری می‌تواند اتلاف حرارت را تا 50 درصد کاهش دهد و به طور قابل‌توجهی بر میزان انرژی موردنیاز برای گرم‌کردن ساختمان تاثیرگذار باشد، درنتیجه انرژی کمتری برای راه اندازی سیستم‌های گرمایشی مصرف می‌شود که به کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای منجر می‌شود.

نقش پنجره دوجداره در کاهش انتشار گازهای گلخانه_ای-گالری 3

کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی

بخش قابل‌توجهی از انتشار گازهای گلخانه‌ای جهانی از سوزاندن سوخت‌های فسیلی برای گرمایش و سرمایش در ساختمان‌ها تولید می‌شود. انرژی موردنیاز برای حفظ دمای راحت داخل خانه اغلب از زغال‌سنگ، نفت یا گاز طبیعی تولید می‌شود که همگی انتشار کربن بالایی دارند. با کاهش تقاضای گرمایش و سرمایش با شیشه‌های دوجداره، می‌توانیم اتکای خود را به سوخت‌های فسیلی برای تولید انرژی کاهش دهیم.

طراحی ساختمان‌های کم‌مصرف، از جمله ساختمان‌هایی که دارای پنجره های دوجداره هستند، می‌تواند با استفاده از انرژی کمتر برای گرمایش و سرمایش، انتشار گازهای گلخانه‌ای را به میزان قابل‌توجهی کاهش دهد. شیشه دوجداره علاوه بر جذب و حفظ گرما در طول زمستان و جلوگیری از گرما در تابستان، همچنین می‌تواند نفوذ صدا و تراکم را کاهش و محیط راحت و ساکت‌تری را در داخل ساختمان ایجاد کند.

دوستدار محیط‌زیست

به طور خلاصه، پنجره های دوجداره با کاهش تقاضای گرمایش و سرمایش، به‌حداقل‌رساندن اتکا به سوخت‌های فسیلی و بهبود بهره‌وری کلی انرژی، نقش مهمی در کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای ایفا می‌کنند. علاوه بر این، این کاهش در مصرف انرژی منجر به صرفه‌جویی در هزینه برای مصرف‌کنندگان می‌شود و به آینده‌ای پایدارتر و دوستدار محیط‌زیست کمک می‌کند.

این وب‌سایت از کوکی‌ها استفاده می‌کند.