Skip links
کاهش مصرف انرژی

پنجره های آلومینیومی و کاهش مصرف انرژی

مقدمه:

در عصری که شیوه‌های ساختمانی پایدار دیگر نه فقط ترجیحات خاص بعضی افراد بلکه برای رسیدن به آیندۀ بهتر امری ضروری محسوب می‌شوند، صنایع معماری و ساخت‌وساز به‌دنبال ارائۀ بهترین مصالح با فناوری‌های روز برای دستیابی به بهره‌وری بیشتر در انرژی ساختمان‌ها هستند. پنجره‌های آلومینیومی با توجه به دوام و انطباق‌پذیری با طرح‌های معماری متفاوت، از ابتدا پایۀ اصلی طراحی‌های مدرن بوده‌اند. این محصول به‌دلیل قابلیت‌ها و ظرفیت‌های قابل توجه خود در بالابردن صرفه‌جویی در مصرف انرژی، پنجرۀ آلومینیومی را در خط مقدم راه‌وحل‌های ساخت‌وساز سازگار با محیط زیست قرار داده است. پنجره‌های آلومینیومی با تأثیر چشمگیری که در مصرف و هزینه‌های انرژی دارند، معیارهای جدیدی در این حوزه ایجاد کرده‌اند. در این نوشتار از رنگین پروفیل کویر ویژگی‌های پنجرۀ آلومینیومی و فناوری‌های نوآورانه در این صنعت را برای کاهش مصرف انرژی مرور می‌کنیم.

پنجره های آلومینیومی و کاهش مصرف انرژی - گالری 1

پنجره‌های آلومینیومی رنگین پروفیل کویر

صرفه‌جویی در انرژی با پنجره های آلومینیومی

برای درک کامل پتانسیل و توانایی صرفه‌جویی انرژی در پنجره های آلومینیومی، درک شاخص‌های عملکرد حرارتی آن‌ها بسیار مهم است. ضریب U معیار اندازه‌گیری توانایی پنجره برای هدایت جریان گرمای غیر خورشیدی را نشان می‌دهد. در اصل، این معیاری نشان می‌دهد که یک پنجره به چه اندازه عایق حرارت می‌شود. پنجره های آلومینیومی با ضریب U پایین، خواص عایق بهتری دارند و بنابراین از نظر انرژی کارآمدتر هستند.

یکی از ویژگی‌های کلیدی طراحی که به کاهش ضریب U در پنجره های آلومینیومی کمک می‌کند، اضافه‌کردن ترمال بریک به سیستم این پنجره ها است. ترمال بریک به‌عنوان یک عایق حرارتی در داخل قاب آلومینیومی قرار گرفته و در سیستم در و پنجره مانند یک مدافع سرسخت در برابر انتقال حرارت عمل می‌کند. ترمال بریک با شکست‌های حرارتی و قطع مسیری که گرما معمولاً از طریق فلز رسانا طی می‌کند، میزان گرمای خارج‌شده در زمستان و مقدار گرمای خارجی که در تابستان وارد می‌شود را کاهش می‌دهند. در این بلاگ با فناوری ترمال بریک در پنجره های آلومینیومی بیشتر آشنا شوید.

یکی دیگر از عناصر محوری در بهره‌وری انرژی پنجره های آلومینیومی، استفاده از پوشش‌های کم‌انتشار (Low-E) روی شیشه است. این مواد بسیار نازک عملاً با چشم غیرمسلح نامرئی هستند، اما تأثیر آن‌ها بر توانایی عایق کاری پنجره به‌شدت قابل توجه است. پوشش‌های Low-E با انعکاس انرژی مادون قرمز، که ما آن را به‌عنوان گرما احساس می‌کنیم، کار می‌کنند. این شیشه‌ها با بازتاب انرژی مادون قرمز، مقدار زیادی نور طبیعی را وارد می‌کنند. در ماه‌های سردتر، این روکش‌ها با بازتاب گرمای داخلی خانه‌ها را گرم نگه می‌دارند. در دوره‌های گرم‌تر، گرمای خورشید را دفع کرده، فضای زندگی را خنک‌تر نگه داشته و بار سیستم‌های تهویۀ مطبوع را کاهش می‌دهند.

مزایای استفاده از پنجره های آلومینیومی

  • کاهش هزینه ها و مصرف انرژی

اضافه‌کردن پنجره های آلومینیومی کم‌مصرف در طراحی ساختمان منجر به کاهش قیمتی قابل‌توجهی در قبض انرژی می‌شود. با جلوگیری از اتلاف یا افزایش گرمای ناخواسته از طریق پنجره ها، این پنجره های پیشرفته می‌توانند میزان مصرف انرژی در سیستم‌های گرمایشی و تهویۀ هوا را کاهش دهند. بر اساس تحقیقات و داده‌های وزارت انرژی ایالات متحده، استفاده و اجرای پنجره هایی با کارایی بالا می‌تواند اتلاف گرما را تا بیش از 20 درصد در مناطقی که فصل‌هایی با سرمای شدید قابل‌ توجهی دارند، کاهش دهد. برعکس، در مناطقی که سرمایش در آن‌ها اهمیت دارد، این پنجره ها توانایی دارند که افزایش گرما را تا حدود 20 درصد کاهش دهند. این نه تنها به صرفه‎جویی مستقیم انرژی برای صاحبان املاک بلکه به کاهش ردپای کربن برای ساختمان به‌عنوان یک کل تبدیل می‌شود.

  • فناوری‌های پیشرو در بخش در و پنجرۀ آلومینیومی

تلاش بی‌وقفه برای ساخت مصالح ساختمانی با انرژی کارآمدتر، صنعت در و پنجرۀ آلومینیومی را به کانون نوآوری تبدیل کرده است. یک پیشرفت برجسته، توسعۀ پنجره های سه جداره با کارایی بالا است. این پنجره ها با سه لایه شیشه و فضاهایی پر از گازهای نجیب یا بی‌اثر مانند آرگون یا کریپتون بین آن‌ها ساخته شده است. پرکننده‌های گاز به‌دلیل رسانایی کم انتخاب شده‌اند، که به‌طور قابل توجهی قابلیت‌های عایق‌بندی پنجره را تقویت می‌کند.

فناوری‌های پنجره های هوشمند نیز در این صنعت جایگاه ویژه‌ای پیدا کرده‌اند. این پنجره ها برای کاربران این امکان را دردسترس قرار می‌دهند تا میزان نور خورشید را که به‌صورت الکترونیکی از آن درحال گذاراند، کنترل کند. با قابلیت تنظیم رنگ شیشه، پنجره های هوشمند می‌توانند به مدیریت آب‌و‌هوای داخلی ساختمان کمک کرده و نیاز به گرمایش در زمستان و سرمایش در تابستان را کاهش دهند. آن‌ها همچنین نیاز به نور مصنوعی را با حداکثر استفاده از نور طبیعی به حداقل رسانده و در نتیجه مصرف برق را نیز کاهش می‌دهند.

  • تأثیر بلندمدت: ملاحظات زیست محیطی و اقتصادی

اهمیت پنجره های آلومینیومی کم‌مصرف فراتر از مزایایی مانند کاهش هزینه‌های آب و برق است. این پنجره ها در کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای، عاملی کلیدی در تغییرات آب‌و‌هوایی جهانی، نقش بسزایی دارند. با فراگیرترشدن استفاده از پنجره های کم‌مصرف، تأثیر بالقوۀ آن‌ها بر محیط‌زیست به‌طور تصاعدی افزایش می‌یابد.

از دیدگاه و نقطه‌نظر اقتصادی، هزینۀ بالاتر اولیۀ پنجره های آلومینیومی کم‌مصرف، درواقع نوعی سرمایه‌گذاری در طول زمان محسوب می‌شود. صرفه‌جویی با خرید این نوع پنجره ها به این طریق صورت می‌گیرد که پنجره های آلومینیومی کم‌مصرف نه‌تنها یک انتخاب آگاهانه از نظر زیست‌محیطی به‌شمار می‌روند، بلکه از نظر مالی نیز در درازمدت انتخاب درست و عاقلانه محسوب می‌شوند.

معماری پایدار با پنجره های آلومینیومی

پنجره های آلومینیومی کم‌مصرف پیشتازان شیوه‌های ساختمان‌سازی پایدار در معماری مدرن دانسته می‌شوند. این پنجره ها راه‌حل‌هایی برای رفع نیازهای محیط‌های ساخته‌شدۀ برای انسان را در جهت حفظ و با هماهنگی دنیای طبیعی ارائه می‌دهند. با پیشرفت‌های تکنولوژیکی در حال ظهور، این پنجره ها در تکامل صرفه‌جویی انرژی در ساخت‌وساز باقی جایگاه ویژه‌تری پیدا می‌کنند. برای صاحبان خانه، سازندگان و معماران، انتخاب پنجره های آلومینیومی کم‌مصرف از نظر انرژی، بیانیه تعهد به مراقبت از محیط زیست و آینده‌نگری اقتصادی است. پنجره های آلومینیومی شرکت رنگین پروفیل کویر با ساخت پنجره های آلومینیومی با بهره‌گیری از استانداردها و فناروی‌های روز جهانی از پیش‌برندگان این صنعت در داخل کشور است.

پنجره های آلومینیومی و کاهش مصرف انرژی - گالری 2

پنجره‌های آلومینیومی مؤثر در معماری پایدار